سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، در این نوشتار به معرفی هفت گونه از انواع کلاغهای حرام گوشت می پردازد.
* کلاغ شرقی
مشخصات:
طول بدن 44 تا 51 سانتیمتر و گستردگی بال ها 93 تا 104 سانتیمتر است. کلاغ درشت جثه با بدن یكدست سیاه است. به واسطه اندازه و ساختار بدن به عنوان زیرگونه ای(Corvus corone orientalis) از «کلاغ ابلق» در نظر گرفته می شد و افراد حد واسطی نیز از آن ها گزارش شده است.
* غراب گردن قهوه اي
اندازه: 50 سانتي متر
مشخصات:
پرنده اي است بزرگ از خانواده کلاغ ها که به راسته گنجشک سانان تعلق دارد و از غراب کوچک تر است. به وسيله رنگ قهوه اي مسي پرهاي پس گردنش از ساير کلاغ ها قابل تشخيص مي باشد. شکل ظاهري و رفتارش مانند غراب است،
* غراب
اندازه: 64 سانتي متر
مشخصات:
پرنده اي است بسيار بزرگ از خانواده کلاغ ها که به راسته گنجشک سانان تعلق دارد. از کلاغ بسيار بزرگ تر است و به وسيله رنگ کاملاً سياه و براق، پرهاي افشان گلو، دم سه گوش و اندازه بزرگش از ساير کلاغ ها قابل تشخيص مي باشد.
* کلاغ ابلق
اندازه: 47 سانتي متر
مشخصات:
پرنده اي است پر جثه از خانواده کلاغها که به راسته گنجشک سانان تعلق دارد و از غراب کوچک تر است. رنگ آن به جز در ناحيه پشتي و سطح شکمي که خاکستري کدر است، در بقيه قسمت ها کاملاً سياه رنگ مي باشد.
* کلاغ جنگلي
اندازه: 46 سانتي متر
مشخصات:
پرنده اي است تماماً سياه از خانواده کلاغ ها که به راسته گنجشک سانان تعلق دارد. اندازه آن برحسب نژادهاي مناطق مختلف متفاوت است؛ بدين گونه که در نواحي شمال شرقي ژاپن اندازه آن از کلاغ ابلق بزرگ تر است ولي در مناطق جنوب غربي هند اندازه اي کوچک تر از آن دارد. با اين حال از غراب کوچک تر است گرچه به آن شباهت زيادي دارد.
* کلاغ سياه
اندازه: 46 سانتي متر
مشخصات:
پرنده اي است سياه از خانواده کلاغ ها که به راسته گنجشک سانان تعلق دارد. از غراب کوچک تر است. رنگ آن کاملاً سياه و براق است که در نور آفتاب جلاي آبي مايل به بنفش دارد. پرنده بالغ به وسيله منطقه لخت و بدون پر سفيد مايل به خاکستري قاعده منقارش که تا لبه چشم هايش مي رسد.
* کلاغ هندي
اندازه: 43 سانتي متر
مشخصات:
نر و ماده هم شکل هستند؛ پرنده اي است با اندازه اي متوسط از خانواده کلاغ که به راسته گنجشک سانان تعلق دارد. اندازۀ آن از کلاغ ابلق کوچک تر و از کلاغ گردن بور بزرگ تر است و از هردوي آن ها باريک تر به نظر مي رسد؛ منقارش نسبتاً بلندتر و بزرگ تر است.
منبع: مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی